Annemarie van Gaal

AM Media

Annemarie is op 3 februari dagvoorzitter van Marketing Pioneers. Zij heeft van 1990 tot 2000 in Moskou gewoond waar zij de grootste uitgeverij van Rusland heeft opgericht en geleid, samen met haar zakelijk partner Derk Sauer. In 1990 werd zij uitgezonden om in Moskou een joint venture van VNU te leiden.


In maart 1992 richtte zij, samen met haar compagnon Derk Sauer, Independent Media op. Binnen vijf jaar was het een uitgeverij met zo´n 20 kranten- en tijdschriftentitels, ruim 700 werknemers en een omzet van ruim USD 61 miljoen in 1997. In 1998 koopt VNU uiteindelijk een minderheidsbelang in Independent Media. Annemarie van Gaal besluit om in 2000 terug naar Nederland te gaan vanwege de schoolopleiding van haar oudste zoon.


Sinds haar terugkomst in Nederland is zij actief met haar eigen uitgeverij (met bladen als AM Magazine). Daarnaast is zij investeerder in bedrijven in binnen- en buitenland. Zij is bekend van televisie optredens in diverse programma’s o.a. als ‘dragon’ in het KRO programma ‘Dragon’s Den’ en presenteert het NCRV programma ‘Ten Einde Raad’. Door haar wereldwijde ervaring kent ze de internationale zakenwereld als geen ander en heeft ze een feilloos gevoel ontwikkeld, waarom het ene bedrijf succesvol is en het andere bedrijf niet.


Foto: Roy Beusker

  • 10:30 - 10:45

    Opening

Participanten

Service partners

Media partners